14:00

OAFF

Referat: Infjärdens SK - OAFF

Hemma på IVAB Arena utklassar Infjärden OAFF med 6-0 (2-0).
Infjärden öppnar blixtsnabbt och i matchens första anfall är en ISK:are fri mot Kotten men lobben går strax utanför stolpen. Minuten senare kommer Infjärden på vänsterkanten och tar sig in i straffområdet och ensamma med Kotten går skottet i ribban, reuren rensass bor av Johannes Kero. ISK har ytterligare en målchans någon minut senare när ett långt inkast nickas tätt utanför - på fem minuter har man haft tre farliga målchanser. Efter chockstarten repar OAFF mod och i den 10:e minuten slår Örjan Pääjärvi en inåtskruvad frispark som styrs av en ISK-försvarare som målisen med nöd o näppe tippar över ribban. På hörnan av Örjan får Mats Falck ett bra skottläge men tyvärr går volleyskottet från 6-7 meter utanför stolpen. I den 13:e minuten får ISK en högerhörna där OAFF missar i markeringen och Infjärden kan från straffpunkten trycka in 1-0. ISK dominerar spelmässigt och OAFF får mest inrikta sig på defensivt jobb och satsa på kontringar. I den 25:e minuten slår Örjan en bra frispark som går över ISK-försvaret och Mats Falck nickar in kvitteringen - tror alla, när man upptäcker att ass. domarens flagga är uppe. Enligt många en helt felaktig avvinkning. OAFF börjar alltmer äta sig in i matchen och Johannes Pekkari är nära att ta sig igenom vid ett par tillfällen. I den 38:e minuten kommer ISK på högerkanten, inspelet styrs undan av vårt försvar till Infjärdens Pär Sundström som drar till från dryga 25 meter och bollen går som en projektil in i Kottens högra kryss till 2-0. Måste vara ett av dom vackraste skotten som avlossats på IVAB Arena. Halvlekens sista chans går till OAFF när Danne Mäki från bra läge nickar i stolpen.
Vi går till paus med underläge 0-2 vilket sett till spelet är tvåmålsledning för Infjärden rättvist även om OAFF var värt ett mål på något av chanserna.

Andra halvlek börjar illa när en ISK:are tar sig in i straffområdet men skottet går högt över, Martin Kangas fäller i momentet efteråt ISK:aren och överraskande dömer domaren straffspark. Domslutet är tveksamt då skytten hinner avlossa skottet innan tacklingen kommer. Linus Olsson rullar in 3-0. Nu är goda råd dyra och OAFF chansar med att gå på en trebackslinje vilket inte blir lyckat då ISK starffar oss med tre mål på 10 minuter till slutsiffrorna 6-0. OAFF har en bra reduceringschans i slutet av matchen när Adam Zingmark spelas fri men ISK-försvaret hinner tillbaka och skottet räddas av målisen.

Sett över hela matchen är Infjärdens seger odiskutabel även om siffrorna blev önödigt stora. Trots allt skapade OAFF fler målchanser än man gjort i tidigare matcher. När man förlorar med 0-6 är det svårt att ge överbetyg åt någon spelare men dom som ändå kom undan med ett hyggligt betyg är Martin Kangas, Johannes Kero, Mats Falck och Johannes Pekkari.
Domaren Pär Nilsson dömde OK där dock straffen var tveksam.